Politie New York doodt man die op bezoekers van kerstconcert schiet

 © REUTERS

In New York heeft de politie een man doodgeschoten die het vuur had geopend op mensen die een kerstconcert in de openlucht bijwoonden. Volgens politiecommissaris Dermot Shea raakte niemand in het publiek gewond.

Bron: AD

Het concert vond plaats op het plein voor de kathedraal Saint John the Divine, in Manhattan. Volgens een AFP-journalist die ter plaatse was, begon de man te schieten toen de enkele honderden aanwezigen na het concert naar huis wilden gaan. De man zou dingen als “dood me” en “schiet me neer” hebben geroepen, terwijl hij zelf in het rond begon te schieten. Omstanders renden in paniek weg.

Agenten die op de schietende man afkwamen, losten zelf ruim vijftien schoten op de man. Eén van die kogels trof diens hoofd. De man is naar een lokaal ziekenhuis overgebracht, waar zijn overlijden werd vastgesteld. De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt.

Ter plaatse vond de politie twee handvuurwapens en iets verderop een tas met een volle jerrycan met benzine, koorden, kabels en verschillende messen. ,,Ik denk dat we uit de inhoud van zijn tas mogen concluderen dat hij slechte bedoelingen had’’, aldus politiecommissaris Shea.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal