Cyrille Niël brengt online eerbetoon aan Toon Hermans met debuutvoorstelling

Print
Cyrille Niël brengt online eerbetoon aan Toon Hermans met debuutvoorstelling

Cyrille Niël. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Cyrille Niël brengt donderdag 17 december, op de geboortedag van Toon Hermans, een eerbetoon aan zijn grote voorbeeld. Het programma is gratis te volgen via YouTube.

De datum 17 december stond in de agenda van schouwburg De Domijnen al lange tijd rood omcirkeld. Het Metropole Orkest zou aanvankelijk de mooiste liedjes van Hermans brengen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Ook een tweede optie viel in het water. De voorstelling De Toone van Zitterd van Cyrille Niël zou in première gaan. Toch wint de aanhouder en zal de geboortedag van Toon Hermans niet ongemerkt voorbij gaan.

Online

„Mensen die mij goed kennen, weten dat Toon Hermans mijn grote voorbeeld is en ook de inspiratie, die mij ertoe heeft aangezet eigen theatershows te gaan maken. Toen ontstond het idee om mijn debuutvoorstelling De Gevleugelde Druimer nogmaals te spelen, maar dan online”, vertelt Cyrille Niël. „De voorstelling wordt ingeleid met enkele mooie liedjes van Toon en een verhaal over op welke manier hij mij heeft geïnspireerd om deze voorstelling te maken.”

Lees ook: Cyrille Niël presenteert als alternatief voor afgeblazen cabaretshow muzikale ‘wandeling’ door Sittard

Vanwege de coronamaatregelen is de voorstelling niet in de schouwburg te bekijken, maar zal deze donderdagavond vanaf 20.00 uur live gestreamd worden via het YouTube-kanaal van De Domijnen en van Cyrille Niël. „Zo kunnen we niet alleen om een eerbetoon brengen aan deze legende, maar de mensen in deze dagen voor kerst ook verwarmen met entertainment.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu