Dorrie Eilers van Neptunus Limburgs Ondernemer van het Jaar

Print

Ondernemer van het Jaar 2020 - Dorrie Eilers van Neptunus. Video: Jeroen Kuit / De Limburger

Kessel / Kesseleik -

Dorrie Eilers van Neptunus Structures uit Kessel is maandag uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing voor de Limburgs Ondernemer van het Jaar. Dit jaar was het thema: inventief ondernemerschap in de coronacrisis.

De jury koos voor Eilers omdat ze met haar bedrijf, dat is gespecialiseerd in het bouwen van tenten en demontabele gebouwen, heeft laten zien snel in te kunnen spelen op een door corona totaal veranderende markt.

Het Kesselse bedrijf genereert van oudsher veel omzet in de evenementenbranche. Vrijwel alle evenementen kwamen als gevolg van de lockdown stil te liggen. Neptunus wist deze klap op te vangen door in rap tempo concepten te ontwikkelen die geschikt waren voor de zorg. Zo bouwde het bedrijf triagetenten voor ziekenhuizen en zette het door het hele land de zogeheten xl-teststraten op waar op grote schaal coronatesten worden afgenomen.

Lees ook: Met de hakken over de sloot: hoe Dorrie Eilers Limburgs Ondernemer van het Jaar werd

De verkiezing voor de Ondernemer van het Jaar is een initiatief van De Limburger. Dorrie Eilers treedt in de voetsporen van André Rieu en Jan-Paul Rutten van de Gulpenerbrouwerij.

Neptunus was een van de vijf bedrijven die door lezers van De Limburger via een online verkiezing waren geselecteerd. De andere finalisten waren: Bioplastics uit Landgraaf, Stogger uit Panningen, Entertrain uit Echt en de Munckhofgroep uit Horst. Een jury van deskundigen koos uiteindelijk de winnaar uit de vijf door de lezers naar voren geschoven bedrijven.

De jury

Mariëlle Heijltjes, professor aan de Maastricht University (UM), onder meer gespecialiseerd in managementstijlen. Heijltjes is tevens directeur van de UM-managerschool, UMIO.

Mustafa Amhaouch, Tweede Kamerlid uit de gemeente Peel en Maas namens het CDA. Voert in het parlement het woord over onderwerpen die aan de economie zijn gerelateerd.

Jan-Paul Rutten, winnaar van de verkiezing van Limburgs Ondernemer van het Jaar in 2019. Rutten is directeur van bierbrouwerij Gulpener.

Bram van der Heijden, chef van de economie- en opinieredactie van De Limburger. Voorzitter van het juryberaad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu