Ruïne Huys ter Horst krijgt geld uit een nieuw kastelenfonds

Print
Ruïne Huys ter Horst krijgt geld uit een nieuw kastelenfonds

Bezoekerskaarten voor Huys ter Horst. Afbeelding: Peter Schols

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het themafonds Kastelen en Historische Buitenplaatsen bestaat pas sinds deze zomer. Kasteel Huys ter Horst krijgt nu als één van de eerste een bijdrage uit deze geldpot.

In totaal is er geld voor vier verschillende kastelenprojecten in Nederland. De vrijwilligers van Huys ter Horst krijgen een bijdrage van 2850 euro. Daarmee wordt het mogelijk om bezoekerskaarten met historisch beeldmateriaal samen te stellen.

Op die manier kunnen gasten tijdens rondleidingen straks nog meer te weten komen over de geschiedenis van het gebouw, de familie Van Wittenhorst die er lang gewoond heeft en de schilderijenverzameling van de familie.

Het nieuwe fonds is opgericht door het Cultuurfonds en de stichting Kastelen, Historische Buitenplaatsen en Landgoederen. Naast Huys ter Horst krijgen ook kastelen in de gemeenten Leeuwarden, Rheden en Voorschoten een bijdrage.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu