Tweede Kamerverkiezingen: Gulpen-Wittem zoekt stembureaumedewerkers

Print
Tweede Kamerverkiezingen: Gulpen-Wittem zoekt stembureaumedewerkers

Gulpen-Wittem is voor de Tweede Kamerverkiezingen op zoek naar extra medewerkers. Afbeelding: www.elkestemtelt.nl

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

De gemeente Gulpen-Wittem zoekt mensen die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, die van 15 tot en met 17 maart op de agenda staan, als stembureaumedewerker aan de slag willen.

Als gevolg van het coronavirus worden de verkiezingen dit keer anders georganiseerd dan normaal. Het Rijk heeft ervoor gekozen het stemmen verdeeld over drie dagen te laten plaatsvinden in plaats van op één. Hiermee wilt men het aantal mensen dat het stembureau bezoekt over meerdere dagen verspreiden. Dankzij de maatregel zijn echter meer mensen nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden.

Stembureaumedewerkers ontvangen voor hun inzet een vergoeding van €12,50 per uur en krijgen voorafgaand aan de verkiezingen een online cursus aangeboden.

Aanmelden kan tot 17 december. Het aanmeldformulier is op te vragen via maud.bessems@Gulpen-Wittem.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu