Storing bij Google, onder meer YouTube en e-mail plat

 © Shutterstock

Veel diensten van Google lijken maandagmiddag offline. Dat blijkt uit meldingen van gebruikers. Onder meer Gmail en YouTube zijn momenteel niet te raadplegen. De storing lijkt wereldwijd te zijn, maar er is nog weinig informatie.

Bron: AD

De statuspagina van Google Workspace toont nog geen melding op het moment van schrijven, maar de diensten werken niet meer. Ook het Google Cloud-dashboard maakt geen melding van een storing. AlleStoringen toont wel storingen bij Google, YouTube en Gmail. Google heeft nog geen verklaring gegeven. Daardoor is onduidelijk hoe lang de storing kan duren en waardoor het komt.

De storing begon maandagmiddag tegen één uur. De storing lijkt niet de zoekmachine van Google te treffen: die is nog steeds online. De storing lijkt ook diensten te treffen die gebruik maken van Google Cloud, zoals Discord en Netflix, zo melden diverse tweakers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal