Reserveringen voor drive-inmis op Pinkpopterrein stromen binnen

Print
Reserveringen voor drive-inmis op Pinkpopterrein stromen binnen

Het Megaland-terrein. Afbeelding: Diana Scheilen

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

De belangstelling voor deelname aan de drive-inmis op kerstavond op het Pinkpopterrein in Landgraaf is erg groot.

Maandagmiddag waren er al meer dan 450 reserveringen binnen. In totaal kunnen 500 auto’s op het terrein terecht tijdens de nachtmis voor Kerstmis. De mis op 24 december wordt vanaf 22.00 uur opgedragen door bisschop Harrie Smeets van Roermond.

Lees ook: Coronaveilige drive-innachtmis met bisschop Smeets op Pinkpopterrein

Volgens een woordvoerder van het bisdom „loopt het als een tierelier”. Er is nog plek voor minder dan 50 auto’s, en het gaat hard, aldus de woordvoerder. Vooral vrijdag en zaterdag stroomden de reserveringen binnen.

Limiet

Het bisdom moest een limiet van 500 auto’s stellen omdat de drukte anders niet te overzien zou zijn, laat de woordvoerder weten.

In kerken mogen in verband met de coronamaatregelen maximaal dertig mensen de missen volgen. Omdat het met kerst altijd drukker is in de kerken, nam het bisdom het initiatief tot de drive-inmis.

Regionale omroep L1 zendt de nachtmis live uit. De KRO-NCRV streamt de mis via internet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen