Studenten in actie voor mantelzorgers van Sittard, Geleen en Beek

Print
Studenten in actie voor mantelzorgers van Sittard, Geleen en Beek

Studenten helpen het Steunpunt Mantelzorgers Westelijke Mijnstreek. Afbeelding: Facebook Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Een groep enthousiaste studenten van de opleiding Ergotherapie van Zuyd Hogeschool helpt het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. Ze bellen, onder begeleiding van de mantelzorgconsulenten, met mantelzorgers om ze een luisterend oor te bieden.

Tijdens de eerste coronagolf zijn alle geregistreerde mantelzorgers (ongeveer drieduizend) in Sittard-Geleen en Beek telefonisch benaderd met de vraag hoe het met de mantelzorger zelf ging en wat de impact van corona en de maatregelen voor hen als mantelzorger was. Ze waardeerden de getoonde interesse en reageerden zelfs ontroerd door het feit dat er specifiek naar hen zelf gevraagd werd. De afgelopen periode wilde het steunpunt de mantelzorgers weer benaderen, maar dat leverde praktische problemen op. Door een samenwerking met het Knooppunt Informele Zorg en de Zuyd Hogeschool is dit alsnog gelukt en kunnen de mantelzorgers toch gebeld worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu