Korte Keten Zeker (w)Eten in Eijsden-Margraten

Print
Korte Keten Zeker (w)Eten in Eijsden-Margraten

Afbeelding: Wouter Roosenboom

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Uit de oproep van de gemeente Eijsden-Margraten om mee te denken over lokaal voedsel is burgerinitiatief Korte Keten Zeker (w)Eten voortgekomen.

Het initiatief zet zich in om burgers direct te verbinden met lokale boeren en voedselmakers, waardoor minder winst naar tussenhandel gaat en de producenten eerlijker beloond worden. „In een korte keten kan fors bespaard worden op verpakking en op brandstof voor voedselkilometers.”

De gemeente zegt de zichtbaarheid van boeren en producten te willen vergroten met een overzicht van hun lokale verkooppunten. Er gaat ook een serie portretten van de gezichten achter de passie voor lokaal voedsel gemaakt worden.

De gemeente laat weten dat ook andere initiatieven welkom zijn, zoals voedselbos, herenboerderij of pluktuin.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu