Demonstranten verstoren toespraak van Rutte met gefluit en geroep

Print
Demonstranten verstoren toespraak van Rutte met gefluit en geroep

Afbeelding: AD

De toespraak van premier Mark Rutte werd maandagavond verstoord door geroep en gefluit. Buiten hadden zich bij de Hofvijver tientallen demonstranten verzameld. Zij stonden recht tegenover het Torentje, waar Rutte zijn toespraak hield.

De demonstranten scandeerden leuzen zoals ‘Rutte rot op’ en hadden toeters en fluitjes meegenomen om herrie te maken. Rutte sprak het land toe over de extra coronamaatregelen. In zijn toespraak was duidelijk het gefluit en lawaai op de achtergrond te horen. Rutte haakte daar direct op in: „Dit is niet een gewone griep, zoals sommigen – zoals demonstranten buiten wel denken.”

Het gaat om enkele tientallen demonstranten rond de Hofvijver. Ze zijn onder meer tegen een strengere lockdown en tegen mondkapjes. De gemeente Den Haag liet weten dat de demonstratie ontbonden is, omdat die niet was aangemeld. De politie vroeg daarop aan de demonstranten om weg te gaan. Een groepje demonstranten verplaatste zich enkele meters en ging vervolgens tegenover het Torentje staan zingen.

Bij de demonstratie tegen de coronamaatregelen in Den Haag heeft de politie twee personen aangehouden, een voor belediging, de ander omdat deze weigerde de plek van het protest te verlaten, meldt de politie.

Demonstranten verstoren toespraak van Rutte met gefluit en geroep
Foto: ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu