Ajacied Promes weet nog niet of hij langer dan drie dagen in de cel moet blijven

Print
Ajacied Promes weet nog niet of hij langer dan drie dagen in de cel moet blijven

Afbeelding: ANP

Quincy Promes weet nog niet of hij langer dan maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Er is nog geen beslissing genomen of de Ajacied wordt voorgeleid aan de officier van justitie, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Promes werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Een familielid van Promes raakte zwaargewond en liep onder meer zeer ernstig knieletsel op.

Promes ontkent elke betrokkenheid, liet zijn advocate Manon Aalmoes weten. Haar verklaring staat haaks op die van Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid van Promes die werd gestoken.

De politie zag voldoende aanleiding om Promes te arresteren en in verzekering te stellen. In verzekering betekent dat de Oranje-international maximaal drie dagen in de cel moet blijven, dat is dus tot uiterlijk woensdag. Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd met drie dagen.

Op mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg staat maximaal vier jaar gevangenisstraf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu