Weertenaar nieuwe president Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge

Print
Weertenaar nieuwe president Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge

Afbeelding: Peter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Bart Maes uit Weert is de nieuwe president van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV). Hij volgt burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf op.

Raymond Vlecken (1966) is in totaal twaalf jaar voorzitter van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) geweest en heeft de bestuurshamer maandagavond overgedragen aan Maes. Vlecken is en blijft vicevoorzitter van de Närrische Europaïsche Gemeinschaft (NEG), waar de SLV bij is aangesloten. Ook blijft hij op de achtergrond als adviseur bij de SLV betrokken. Zijn opvolger Bart Maes (1967) is ondernemer en bestiert in Weert Artis Communicatiebureau en uitgeverij Artis Mediagroep. Daarnaast is hij maatschappelijk betrokken bij tal van verenigingen, stichtingen, (erfgoed-)projecten en evenementen.

De SLV werd in 1962 opgericht en als doel carnaval te bevorderen als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg. Bij de SLV zijn de zeventien grootste en oudste stadsvastelaovesverenigingen van Limburg aangesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu