Primera-winkels weten niet of ze meer mogen doen dan post afhandelen

Print
Primera-winkels weten niet of ze meer mogen doen dan post afhandelen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De nieuwe maatregelen tegen het coronavirus leiden tot verwarring bij de zelfstandige ondernemers van de Primera-winkels.

Veel van die winkels hebben een pakketpunt van PostNL in hun winkel. Ze mogen nog wel open blijven om pakjes te versturen of in ontvangst te laten nemen, maar er is verwarring over of ze ook nog dingen mogen verkopen.

Lees ook: Deze winkels blijven open tijdens de lockdown

„Mensen mogen wel hun tabak, oudejaarsloten en tijdschriften bij de supermarkten kopen, maar niet in onze winkels, terwijl we wel open mogen blijven. We weten dat iedereen spreekt voor zijn eigen parochie. Maar nu komen mensen dan in onze winkels een pakje halen en gaan daarna naar de overkant om in de supermarkt sigaretten te kopen. Dat is toch niet te verkopen en dat leidt ook tot veel onduidelijkheid. Als wij wel tabak en loten mogen verkopen, zouden we juist ook de supermarkten kunnen ontlasten. Daar is het al druk genoeg”, aldus een woordvoerder van Primera.

Primera heeft samen met de brancheorganisatie opheldering gevraagd bij het ministerie van Economische Zaken en heeft tot die tijd ondernemers het advies gegeven niet open te gaan.

Meerdere ondernemers worstelen met de vraag wat nu wel of niet is toegestaan, zo blijkt uit bijgaande video:

Onduidelijkheid over lock-down bij kleine ondernemers in Kerkrade. Video: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu