Leerlingen Sophianum vullen tassen met boodschappen voor minder bedeelde gezinnen

Print
Leerlingen Sophianum vullen tassen met boodschappen voor minder bedeelde gezinnen

Leerlingen van het Sophianum wisten maar liefst 71 tassen te vullen Afbeelding: Facebook Sophianum

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Leerlingen van het Sophianum in Gulpen hebben tijdens de jaarlijkse voedselactie maar liefst 71 volle tassen met houdbare producten weten te verzamelen. De boodschappen zijn bestemd voor hulpbehoevende gezinnen in de regio.

„Dat is de mooie opbrengst van onze jaarlijkse voedselactie voor Relim SchoonGMS. Het is een recordaantal tassen”, laat de school weten. „Nu kunnen heel wat gezinnen hier in de buurt wat lekkers op tafel zetten tijdens Kerst. Medewerkers van de organisatie zijn de tassen al komen ophalen.”

Lees ook: Open dag gaat door, wel online: zo proberen Limburgse scholen nieuwe lichting leerlingen te overtuigen

Elk jaar stellen leerlingen van het Sophianum levensmiddelenpakketten samen voor het goede doel. Relim SchoonGMS zorgt er in dit geval voor dat gezinnen in de regio die geen aanspraak mogen maken op de Voedselbank, maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, toch iets lekkers op tafel kunnen zetten tijdens de feestdagen.

Sophianum, oorspronkelijk opgericht in Vaals en nu gevestigd in Gulpen, bedient als school een aanzienlijk deel van het Heuvelland en heeft leerlingen uit onder meer Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Vaals en Valkenburg aan de Geul.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu