Speciaal voor inwoners van Meerssen: online cursus over landschapselementen

Print
Speciaal voor inwoners van Meerssen: online cursus over landschapselementen

IKL Limburg houdt voor inwoners van Meerssen een online cursus over landschapselementen in de buurt Afbeelding: ikl-limburg.nl

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Het IKL geeft woensdagavond 16 december speciaal voor inwoners van de gemeente Meerssen een online cursus rond het thema ‘landschapselementen’.

„Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan verschillende elementen, die allemaal hun steentje bijdragen aan hoe wij Limburg kennen. Juist in de coronatijd zoeken veel mensen de buitenlucht op en leren ze het landschap waarderen. Tijdens de cursus gaan we in op de basis van dit landschap. Wat zie je en welke kom je tegen in Meerssen? Waarom is het waardevol of juist helemaal niet? Waarom wordt er bij de aanplant gekozen voor bepaalde soorten? Allemaal vragen die we gaan behandelen deze avond”, luidt de toelichting.

Lees ook: Projectgroep Limburg voor preventie wolvenschade en voorlichting over wolven

Het betreft een instapcursus waarvoor geen uitgebreide voorkennis nodig is. Tijdens de cursus is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na deelname ontvangen cursisten de lesstof in een PDF-document in hun mailbox.

De cursus is woensdagavond tussen 19.30 en 22.00 online te volgen. Aanmelden kan tot 15 december 15.00 uur via www.ikl-limburg.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu