Felix Meurders denkt niet dat hij Spijkers gaat missen

Felix Meurders. © AD/Leendert Jansen

Felix Meurders begint in het nieuwe jaar met zijn nieuwe wekelijkse radioprogramma FM op 5, maakte BNNVARA dinsdag bekend.

Bron: ANP

Vanaf 2 januari is hij op de zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te horen op NPO Radio 5.

De Maastrichtenaar (74) kijkt er naar uit om na 25 jaar Spijkers met Koppen te beginnen met iets nieuws. Hij is zaterdag voor het laatst in het programma te horen. „Ik heb altijd erg genoten van Spijkers. Het was voor mij een feest, mijn zaterdagse uitje. Misschien ga ik het nog missen, maar ik denk het niet want ik ga met iets heel moois beginnen.”

In FM op 5 praat Meurders met luisteraars die op die zaterdag iets bijzonders meemaken. Daarnaast zit ook elke zaterdag een geheim telefoonnummer verstopt in het programma. Aan degene die Felix daarop als eerste belt wordt een smakelijke verrassing beloofd. „FM op 5 wordt een programma waar zowel mijn journalistieke als muzikale kwaliteiten bij elkaar komen. Ik verheug me erop”, laat Meurders weten.

Lees ook: Felix Meurders vertrekt na 26 jaar bij Spijkers Met Koppen

In juli werd bekend dat de radiomaker afscheid neemt van het programma Spijkers met Koppen. Willemijn Veenhoven gaat het van hem overnemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal