Gemeente Leudal werkt aan biodiversiteit van landschap

Print
Gemeente Leudal werkt aan biodiversiteit van landschap

Afbeelding: Archief De Limburger

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De buitendienst van de gemeente Leudal gaat de komende weken op verschillende plaatsen de staken van knotwilgen verwijderen. Deze staken worden op andere plekken geplant. „Om de biodiversiteit van ons landschap te vergroten”, stelt de gemeente.

De gemeente stelt de staken die vrijkomen gratis ter beschikking aan haar inwoners voor hergebruik. Er wordt geopperd dat dit de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van het landschap vergroot. Inwoners van Leudal kunnen de staken met een maximaal aantal van tien reserveren onder vermelding van naam, telefoonnummer én het adres waar ze geplant dienen te worden. De staken kunnen na afspraak afgehaald worden op de werkplaats in Hunsel en gereserveerd worden door een mail aan: e.heijkers@leudal.nl .

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu