Politie pakt nog twee verdachten op in zaak containerdiefstal

Print
Politie pakt nog twee verdachten op in zaak containerdiefstal

Afbeelding: archief De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De politie heeft nog twee verdachten opgepakt vanwege containerdiefstallen. In totaal zijn 16 containers gestolen met een waarde van 180.000 euro. In oktober zijn hiervoor in Weert arrestaties verricht.

Lees ook: Politie neemt in Weert vrachtwagen in beslag van aluminiumdieven

Bij verschillende bedrijven in Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart zijn containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven.

De dieven maakten gebruik van een vrachtauto met een haakarm waarmee de containers op de vrachtauto getrokken werden. In oktober zijn in Weert de vrachtauto in beslag genomen en een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer zijn toen aangehouden.

Nu zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden. De politie kon de verdachten oppakken door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu