Groot deel dorpsbudget Wellerlooi naar nieuw discomeubel Jeugdkuluut

Print
Groot deel dorpsbudget Wellerlooi naar nieuw discomeubel Jeugdkuluut

Foto ter illustratie Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Wellerlooi -

Dorpsraad Wellerlooi heeft het jaarlijkse leefbaarheidsbudget verdeeld onder de aanvragers. De grootste bijdrage is dit keer voor de Jeugdkuluut die haar discomeubel wil vernieuwen.

De dorpsraad krijgt jaarlijks 3500 euro van de gemeente voor het leefbaarheidsbudget. Dat geld is bedoeld voor verenigingen en projecten die het willen besteden aan iets dat ten goede komt aan de gemeenschap. Omdat er weinig aanvragen binnenkwamen, kon de dorpsraad ze dit jaar allemaal voldoen.

De Jeugdkuluut, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Kuluut, krijgt 1600 euro voor het vernieuwen van het discomeubel en de aanschaf van drie microfoons. Het greenteam van de KBO kan met de gekregen 745 euro een accukantensnijder voor onderhoud aan het gras kopen. Voetbalclub VV Resia krijgt 500 euro voor de aanleg van extra verlichting op de parkeerplaats. De overgebleven 605 euro wordt gereserveerd voor kosten die gemaakt gaan worden bij de samenwerking tussen de Wellerlooise Post en Wellerlooi.info voor informatievoorziening in het dorp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu