Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Techniek laat ingekorte raadsvergadering Nederweert in de steek

Techniek laat ingekorte raadsvergadering Nederweert in de steek

Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Door haperende techniek heeft de raadsvergadering in Nederweert dinsdagavond niet door kunnen gaan. Woensdag wordt een nieuwe poging gedaan de beeldverbinding tot stand te brengen.

Een uur lang is geprobeerd een verbinding tot stand te brengen. Toen dat niet lukte, is besloten het de volgende dag nog eens te proberen. De vergadering was al fors ingekort vanwege de aanvullende coronamaatregelen. De agendapunten die zijn vervallen, worden mogelijk in een extra raadsvergadering in januari besproken.

Lees ook: Frustratie bij kleine kernen over bijdrage aan sportpark Nederweert

Met de keuze voor de ingekorte agenda hebben de fractievoorzitters een „balans willen zoeken tussen het nemen van verantwoordelijkheid voor de lockdown en het doorgaan van het democratisch proces”, laat de gemeentewoordvoerder weten. De nieuwe tarieven voor de lokale belastingen zullen in elk geval worden besproken. Onderwerpen die doorschuiven naar volgend jaar zijn onder meer de ontwikkeling van sport- en recreatiepark Bengele Beweegt - De Uitwijck en de verdere uitwerking voor plannen voor zonneweides.