Limburgse Harma van Kreij scoort bij debuut voor Oranje

Print
Limburgse Harma van Kreij scoort bij debuut voor Oranje

Harma van Kreij. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Geijsteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Nederlandse handbalsters hebben na de zege op Duitsland (28-27) ook Roemenië verslagen. De wereldkampioen won in Kolding overtuigend met 35-24. Oranje was al kansloos voor een plek bij de laatste vier van het EK.

De 21-jarige Bo van Wetering, die acht treffers maakte, werd verkozen tot speelsters van de wedstrijd. De Geleense Inger Smits onderscheidde zich ook met de nodige treffers. Harma van Kreij uit Geijsteren mocht in de slotfase haar eerste minuten maken als international, ze scoorde ook nog bij haar debuut. Voor de wedstrijd was er ook nog een vervelend moment bij Oranje, want keepster Rinka Duijndam werd uitgeschakeld nadat Angela Malestein van dichtbij een bal hard op haar gezicht gooide.

Omdat Kroatië in dezelfde poule met 23-20 van Duitsland won, eindigt Nederland als derde, achter Noorwegen en Kroatië. Nederland speelt vrijdagmiddag (15.30 uur) nog om de vijfde plaats. Rusland of gastland Denemarken zal in die wedstrijd de tegenstander zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu