Paard schrikt van vuurwerk, urenlang actie nodig om dier terug in Brunssumse weide te krijgen

Print

Paard schrikt van vuurwerk, urenlang actie nodig om dier terug in Brunssumse weide te krijgen. Video: Operationeel Centrum Politie Limburg

Brunssum -

Een paard is maandagnacht op hol geslagen nadat onbekenden vuurwerk zouden hebben afgestoken. Dat gebeurde bij een weide in Brunssum.

De eigenaar probeerde urenlang het dier te vangen maar slaagde daar niet in. Uiteindelijk is de politie te hulp geschoten. Met een afzetlint werd het paard richting eigen weide geleid. Het Operationeel Centrum Politie Limburg plaatste de geslaagde actie op Facebook.

Jaarlijks raken dieren door vuurwerk gewond. Vuurwerk, knallen en flitsen zijn voor de meeste dieren reden tot een vluchtreactie. Er vallen daardoor geregeld doden. Enkele dagen geleden moest een eigenares haar paard laten inslapen nadat het zich verwondde toen dichtbij vuurwerk afging.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu