Gaat amateurvoetbal het seizoen nog afmaken? KNVB houdt twee opties over, maar moet afwachten

Print
Gaat amateurvoetbal het seizoen nog afmaken? KNVB houdt twee opties over, maar moet afwachten

Afbeelding: Getty

Door de nieuwe coronamaatregelen blijft het amateurvoetbal voorlopig in de wachtkamer. De KNVB heeft dinsdag aan de clubs laten weten dat medio januari een besluit wordt genomen over hoe de competities hervat worden.

De afgelopen weken werd door de KNVB hard gewerkt aan een scenario voor de hervatting van de competitie. Het doel was om dit deze week met de clubs te delen. Door de duur van de nieuwe maatregelen is het plan echter alweer ingehaald door de actualiteit. Het is duidelijk dat het niet haalbaar is om het seizoen op 16/17 januari te hervatten en tevens kan er een streep door de mogelijkheid om het seizoen in zijn geheel uit te spelen.

Lees ook: KNVB presenteert plan: amateurcompetities op zijn vroegst 16 en 17 januari hervat

Van het eerder gepubliceerde ‘Plan B’ liggen nog twee scenario’s op tafel. De competities worden opgedeeld om zo nog een volledige competitie te spelen of alleen de eerste competitiehelft wordt uitgespeeld. Wat de beslissing ook wordt, de KNVB blijft afhankelijk van besluiten van het kabinet. De definitieve keuze voor een van deze twee scenario’s wordt daarom pas gemaakt na de persconferentie van 12 januari.

Gelet op de uitwerking van de speelschema’s en het fit krijgen van de selecties is de verwachting dat de hervatting van de competities op zijn vroegst in maart is.

Luister ook naar de Voebalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast14december. Video: De Limburger