Belfeldse tennisster Chanel Janssen naar achtste finale op NK indoor

Print
Belfeldse tennisster Chanel Janssen naar achtste finale op NK indoor

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Belfeld / Born -

Tennisster Chanel Janssen staat bij de Nationale Indoor kampioenschappen in Amstelveen in de achtste finale.

De Belfeldse bereikte de laatste zestien door met 1-6 6-4 10-8 nipt van Hanneke Lodewijks te winnen. De eveneens uit Belfeld afkomstige Jing Long Weng verloor van Fons van Sambeek met 7-5 6-2. Van Sambeek treft nu Alban Meuffels uit Born, die rechtstreeks tot de achtste finales was toegelaten.

Overigens zijn bij het NK coaches en begeleiders niet meer toegelaten. De organisatie heeft daartoe besloten naar aanleiding van de maandagavond afgekondigde coronamaatregelen. De deelnemers, die aanvankelijk één begeleider mochten meenemen, mogen maximaal een uur van tevoren aanwezig zijn en moeten direct na afloop van hun wedstrijd vertrekken. De catering is geschrapt. „We hebben op eigen initiatief aanscherpingen doorgevoerd, want alleen op die manier kunnen we verder”, aldus Lars van Opijnen, eventmanager bij de NK.

De finales van het NK zijn zondag. Bij de mannen is Tallon Griekspoor als eerste geplaatst, bij de vrouwen Lesley Pattinama-Kerkhove.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu