Kerstvakantie zacht van start, kans op witte kerst erg klein

Print
Kerstvakantie zacht van start, kans op witte kerst erg klein

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Van winterweer is tijdens de eerste helft van de kerstvakantie, die vanwege de aangescherpte coronamaatregelen een paar dagen eerder begint, geen sprake. Er valt af en toe regen en de temperatuur stijgt geregeld tot boven de 10 graden.

De kerstdagen verlopen kouder, maar de kans op een witte kerst is nog altijd heel erg klein, zo stelt Weeronline.

Het licht wisselvallige weer van dit moment zet ook de komende dagen voort. Het blijft veelal bewolkt met af en toe een spatje regen. In het weekend is het iets natter maar ook dan breekt af en toe de zon door. Koud is het niet, het kwik stijgt de komende dagen langzaam en komt zaterdag en zondag uit op 11 graden in Limburg. Daarmee is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken ligt de temperatuur de week voor kerst tussen de 5 en 7 graden.

Na het weekend zet de temperatuur een geleidelijke daling in en komt de maximumtemperatuur donderdag uit op een graad of 7. In de nacht daalt het kwik naar tussen de 3 en 5 graden. Maar hoewel het langzaam kouder wordt, is de kans op sneeuw tijdens de kerstdagen minimaal. Het kan in de nacht wel gaan vriezen. Richting de jaarwisseling daalt de temperatuur waarschijnlijk nog iets verder, naar een graad of 5.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu