Centrale vaccinatielocatie Noord- en Midden-Limburg komt in Blerick te liggen

Print
Centrale vaccinatielocatie Noord- en Midden-Limburg komt in Blerick te liggen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin voor Noord- en Midden-Limburg in de eerste fase waarin zorgpersoneel aan de beurt komt. Dat meldt de GGD Limburg-Noord. Als er straks massavaccinaties komen, wordt gekeken of er meer locaties moeten bijkomen en zo ja, waar die moeten komen.

Het vaccineren start naar verwachting in januari. In Noord- en Midden-Limburg gaat het om zo’n 13.500 zorgverleners. Er kunnen ongeveer drieduizend vaccinaties per dag worden uitgevoerd.

Het terrein is uitgekozen omdat het vlak naast NS-station Blerick ligt en ook goed bereikbaar is met de auto. De inrichting is inmiddels in volle gang. Op 4 januari wil de GGD het vaccinatiecentrum operationeel hebben.

Voor automobilisten wordt de aan-en uitrijroute via de Venrayseweg ingericht. De ontsluiting aan de Kazernestraat is voor medewerkers, fietsers en voetgangers. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, is de locatie enkele minuten lopen vanaf station Blerick.

In de regio Zuid-Limburg worden de vaccinaties gegeven in de XL-teststraat bij het MECC.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu