‘Fluitende Fred’, conciërge van Sophianum in Gulpen, met pensioen

Print
‘Fluitende Fred’, conciërge van Sophianum in Gulpen, met pensioen

Conciërge Fred Schillings gaat met pensioen. Afbeelding: Facebook Sophianum Gulpen

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

De ongetwijfeld bij velen in het Heuvelland bekende Fred Schillings, de fluitende conciërge van het Sophianum in Gulpen, gaat met pensioen. Dinsdag nam hij enigszins vervroegd afscheid.

„Hij was al aan het aftellen. 'Nog 41 dagen', klonk het dan opeens. Dat aantal dagen werd steeds minder, aftellend naar een welverdiend pensioen”, weet een schoolmedewerker te vertellen.

Fred zou met die 'final countdown' eígenlijk zijn uitgekomen op aanstaande vrijdag. Ware het niet dat door de harde lockdown en de daarbij behorende scholensluiting een streep door die plannen werd gezet.

Lees ook: Open dag gaat door, wel online: zo proberen Limburgse scholen nieuwe lichting leerlingen te overtuigen

„Plotsklaps bleek dinsdag zijn laatste werkdag te zijn, waardoor leerlingen in allerijl in actie kwamen om Fred een gepast afscheid te geven. Zo werd door hen onder meer de receptie met ballonnen versierd.”

Naast leerlingen en collega’s vinden ook ouders het jammer dat de conciërge ermee stopt. Een van hen zegt over de kersverse pensionado: „Iedereen kent Fred en Fred kent iedereen. Én de ouders van iederéén… Hij maakte met zijn aanwezigheid een grote scholengemeenschap tóch persoonlijk.” Een ander ervoer Fred als een extra paar oren en ogen in de school: „Het was toch fijn dat hij altijd een oogje in het zeil hield bij onze kinderen. We zullen hem ontzettend missen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu