Derde druk Moderne Tijden, het Heerlen van 1926 tot 1962 door de ogen van Marcel van Grunsven, eerste exemplaar voor Camille Oostwegel

Print
Derde druk Moderne Tijden, het Heerlen van 1926 tot 1962 door de ogen van Marcel van Grunsven, eerste exemplaar voor Camille Oostwegel

Joos Philippens reikt het eerste exemplaar van de derde druk uit aan Camille Oostwegel. Afbeelding: Marc Bosch

Heerlen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Hoensbroek -

Moderne Tijden van auteur Joos Philippens is toe aan z'n derde druk. Het eerste exemplaar van de derde oplage werd onlangs overhandigd aan horecaondernemer Camille Oostwegel, die in Heerlen werd geboren.

In Moderne Tijden laat Joos Philippens het Heerlen van 1926 tot 1962 zien door de ogen van Marcel van Grunsven. Deze sfinxachtige burgemeester heeft samen met architect Frits Peutz, in 35 jaar tijd het Heerlen van nu geschapen. Stadhuis, Glaspaleis, schouwburg, Royal bioscoop en Retraitehuis, ze domineren nog steeds de stad. Deze blikvangers kwamen er natuurlijk niet zonder slag of stoot. En dan waren daar ook nog de oorlog en de mislukte projecten.
Moderne Tijden, een boek dat leest als een roman, maar gebaseerd is op echte gebeurtenissen.

„Ik werd geboren in het St. Joseph Ziekenhuis in Heerlen en groeide op in villa Casa Blanca in Houthem die de vermaarde Heerlense architect Frits Peutz in 1929 ontwierp. Het eerste kubistische huis in Zuid-Nederland, het is nu overigens een rijksmonument”, vertelt Camille Oogstwegel.

„Mijn grootvader zat in het bestuur van de Pancratiuskerk en kende zo én Peutz én burgemeester Van Grunsven; dat komt allemaal langs in Moderne Tijden. Mijn vader had zijn tandartspraktijk aan de Klompstraat en later aan de Coriovallumstraat, tegenover het Thermenmuseum.”

Voor meer informatie: Uitgeverij Leon van Dorp

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu