Problemen met rempedaal: Volkswagen roept honderden auto’s terug

Print
Problemen met rempedaal: Volkswagen roept honderden auto’s terug

Afbeelding: EPA

Volkswagen roept in Nederland ongeveer 850 auto’s terug naar de garage vanwege mogelijke problemen met het rempedaal. Dat maakte Volkswagen-importeur Pon bekend na het nieuws dat wereldwijd circa 38.100 auto’s worden teruggehaald door het Duitse autoconcern. De voetplaat van het rempedaal kan namelijk vervormen of los raken onder bepaalde omstandigheden.

Het gaat om de modellen Golf, Tiguan, Touran en T-Roc met automatische versnellingsbak die dit jaar zijn gebouwd. Volkswagen zei tegen het Duitse persbureau DPA dat er geen ongevallen bekend zijn door het defect dat aan het licht kwam bij interne controles. In Duitsland worden bijna 17.600 auto’s teruggeroepen.

Pon zegt dat Nederlandse klanten die een auto hebben waar dit probleem zich voor kan doen binnenkort een uitnodiging krijgen om dit in de werkplaats te laten controleren en waar nodig te repareren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu