Maandag vlak voor lockdown twee keer zo druk als dezelfde dag een week eerder

Drukte afgelopen maandag in de winkelstraten van Maastricht. © Johannes Timmermans

ANP

De Nederlandse winkelstraten waren maandag ongeveer twee keer zo druk als de week ervoor. Door het uitgelekte nieuws dat Nederland in een lockdown ging, togen nog veel mensen naar de winkel om bijvoorbeeld kerstcadeautjes aan te schaffen of snel nog even naar de kapper te gaan.

De dag was daarmee de drukste maandag van het jaar, meldt retailadviesbureau RMC. Dat meet de drukte door de wifisignalen van passerende mobiele telefoons te tellen.

Zo druk als tijdens Black Friday was het maandag nog niet. Er waren gemiddeld een kwart minder mensen in de winkelstraten dan tijdens dat koopjesfestijn.

Dinsdag, de eerste dag van de lockdown, was het meteen een stuk rustiger. Volgens RMC waren er toen ongeveer 51 procent minder mensen aan het winkelen dan een week ervoor. Ten opzichte van dezelfde dinsdag een jaar geleden was er zelfs driekwart minder winkelend publiek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal