Ook budgetketen Action gaat filialen weer sluiten

 © Hollandse Hoogte / ANP

Action sluit zijn filialen in de loop van woensdagmiddag weer nu het kabinet een aanscherping van de coronaregels heeft aangekondigd. Enkele filialen zijn volgens een woordvoerster al dicht.

RedactieBron: ANP

Zo dwongen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) een Action in Amsterdam de deuren te sluiten. De ruim vierhonderd filialen van Action openden ondanks de nieuwe lockdown woensdagmiddag juist weer de deuren, zodat klanten hier nog essentieel geachte producten konden inslaan. Maar minister Hugo de Jonge liet vrijwel onmiddellijk weten dat dit niet de bedoeling was. „Dit is niet het moment om de randen van de regels op te zoeken, en daarom kan het gewoon niet”, zo beargumenteerde hij.

Lees ook: HEMA sluit vanaf donderdag alle winkels

Action stelde het verwijt van de minister „niet fair” te vinden. „Wij hebben niet de randen opgezocht, maar de regels gevolgd zoals ze staan op Rijksoverheid.nl en zijn uitgelegd na navraag bij het ministerie van Economische Zaken”, aldus de zegsvrouw. Maar de keten houdt zich wel aan de beslissing van de overheid, vandaar dat alle winkels nu weer dichtgaan.

Bij branchegenoot Wibra speelde woensdag eenzelfde kwestie. Die keten heeft eveneens laten zijn winkels weer te sluiten. Ook HEMA kondigde aan zijn winkels weer te sluiten. Volgens de keten is daartoe besloten vanwege de „onduidelijke regelgeving”. Eerder wilde HEMA het merendeel van zijn winkels nog openhouden voor eten en drinken en andere essentiële producten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal