Opnieuw gerichte zoekactie naar lichaam Tanja Groen

Print
Opnieuw gerichte zoekactie naar lichaam Tanja Groen

Tanja Groen al 25 jaar vermist. Afbeelding: RV/AD

Gronsveld / Maastricht / Itteren -

Er komt zo snel mogelijk, waarschijnlijk in januari, een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Tanja Groen. Dit keer trekken politie en Openbaar Ministerie samen op met particuliere onderzoekers.

Dat meldt desgevraagd de Haarlemse emeritus hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen, die nauw betrokken is bij de cold case, aan het Noordhollands Dagblad.

Lees ook: Politie likt wonden na vergeefse zoekactie Tanja Groen, maar geeft niet op: ‘We zijn de laatste strohalm van de nabestaanden’

Tanja Groen (18) uit Schagen verdween in augustus 1993. Ze stond op het punt te beginnen aan de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en had net een kamer betrokken in het dorp Gronsveld, op een half uur fietsen ten zuiden van het centrum van de universiteitsstad. Ze is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Rapport

Studenten van het ooit door Van Koppen gestarte project Gerede Twijfel bogen zich op verzoek van de politie over de zaak. Dat leidde tot een rapport met concrete aanwijzingen, dat in 2018 werd ingeleverd bij de cold case-officier van het OM in Limburg. Die liet de onderzoekers van de universiteit al vrij snel weten dat hij het rapport laat voor wat het is.

Lees ook: Reconstructie: de verdwijning van studente Tanja Groen

Dat is nu veranderd, vertelt Van Koppen. ,,We hebben ze voor het blok gezet. Wij gaan met speurhonden de hei op. De politie assisteert met forensische rechercheurs.” Het OM in Limburg wil verder niks zeggen over de zaak en kan dus ook niet aangeven waar precies gezocht gaat worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu