Dankzij magistrale treffer Malen is PSV na de winter nog op drie fronten actief

Print
Dankzij magistrale treffer Malen is PSV na de winter nog op drie fronten actief

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Door een krappe zege op De Graafschap is PSV na de winter voor het eerst in vijf jaar nog op drie fronten actief.

De ploeg plaatste zich met een 1-2 overwinning bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Vooral de tweede treffer van PSV was het aanzien meer dan waard. In een lelijke wedstrijd bracht Donyell Malen met een schitterende knal van afstand het verschil. De Graafschap knokte nog terug, maar kwam niet verder dan een aansluitingstreffer.

Malen toonde na afloop respect voor trainer Roger Schmidt, die hem in het duel met FC Utrecht in de tweede helft nog had gewisseld. Of hij juist daarom nu het verschil kon maken, durfde hij niet te zeggen. „Het zou zeker kunnen’’, gaf Malen aan. „Dat we een keer van afstand moesten schieten, hadden we vooraf wel besproken. De keeper stond iets voor zijn goal en ik raakte de bal echt perfect.’’

Schmidt moet PSV nu nog schadevrij door de laatste twee competitiewedstrijden zien te loodsen. Dat lukte woensdag niet helemaal. Pablo Rosario, in de rust ingevallen, hield het amper twintig minuten vol. Hij verdraaide zijn knie en kon niet meer verder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu