Deken en burgemeester willen ‘Stille Nacht’ door heel Venray horen

Print
Deken en burgemeester willen ‘Stille Nacht’ door heel Venray horen

Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De kerken mogen dan wel op kerstavond voor publiek gesloten zijn, als het aan deken Ed Smeets en burgemeester Luc Winants van Venray ligt, zal het lied ‘Stille Nacht’ toch overal te horen zijn.

Beiden roepen alle Venraynaren op kerstavond om klokslag 22.30 uur in de eigen voortuin of bij de voordeur ‘Stille Nacht’ te zingen of te spelen. Daarmee zou één groot koor met orkest het bekende kerstlied zingen, vindt het duo. Volgens hen zou dat een ‘prachtig symbool van eensgezindheid’ zijn en een mooie manier om kerstavond toch samen te vieren. ‘En met een kaars of en lichtje voor het raam is het helemaal af’, zeggen ze.

Overigens gaat de traditionele nachtmis in de Grote Kerk ook zonder publiek toch door en zal via Omroep Venray live op televisie worden uitgezonden. De dienst wordt opgeluisterd door vier zangers. Voorafgaand aan de mis van 22.30 uur zal burgemeester Winants om 22.15 uur spreken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu