Roermondse SamenLoop voor Hoop opnieuw verplaatst

Print
Roermondse SamenLoop voor Hoop opnieuw verplaatst

De kaarsenceremonie bij de SamenLoop voor Hoop. Afbeelding: Archief De Limburger/John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De eerder naar 2021 vanwege corona verplaatste SamenLoop voor Hoop in Roermond wordt opnieuw uitgesteld. Dat laat de organisatie weten.

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden wandelen om geld in te zamelen voor KWF. In eerste instantie zouden in het weekend van 6 en 7 juni 2020 bijna 2000 deelnemers en survivors meedoen aan de vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop Roermond. Vanwege de coronapandemie besloot de organisatie het evenement te verplaatsen naar 2021, maar ook daar gaat nu een streep door.

Lees ook: SamenLoop voor Hoop verplaatst

Het KWF heeft namelijk besloten tot september 2021 geen SamenLopen te organiseren. De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Roermond verplaatst daarom haar 5e editie van de Samenloop naar de zomer van 2022.

„Wij vinden het ontzettend jammer om onze lustrum editie weer te moeten verplaatsen, maar de gezondheid van alle survivors, deelnemers en vrijwilligers is het allerbelangrijkste”, aldus de voorzitter van de SamenLoop Roermond, Bart Lickfeld. Samen met KWF is nagedacht over alternatieven maar de unieke sfeer van het evenement is voor alle survivors en deelnemers een belangrijke reden om mee te doen. En daarom kiezen we ervoor om het evenement te verplaatsen naar 2022.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu