Leerlingen de Bundeling steken bewoners Thomashuis met knuffelactie hart onder riem

Print
Leerlingen de Bundeling steken bewoners Thomashuis met knuffelactie hart onder riem

De bewoners van het Thomashuis in Bunde kregen van basisschoolleerlingen knuffels cadeau. Afbeelding: Facebook Thomashuis Bunde

Bunde -

Leerlingen van basisschool de Bundeling in Bunde hebben met een sponsorloop geld ingezameld om knuffels te kopen voor de bewoners van het plaatselijke Thomashuis.

„Een knuffel krijgen kan van grote waarde zijn als de wereld om je heen zo onvoorspelbaar is. Echter, juist nú kunnen knuffels (lees: omhelzingen) gevaarlijk zijn. Als teken van steun kregen onze bewoners daarom een knuffel aangeboden, elk met een persoonlijk verhaal over de knuffel van de kinderen en wat deze knuffel voor hen betekent. We vinden het een mooi en hartverwarmend gebaar”, laat de woordvoerder van het Thomashuis weten.

Lees ook: Idee studenten Zuyd Hogeschool: Een knuffelbeer op gebreide sokken verdrijft de eenzaamheid

Lees ook: Bewoners in Heerlens complex die slecht ter been zijn voelen zich geïsoleerd met één lift, als die soms ook buiten bedrijf is

Het Thomashuis is een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners leven als gevolg van het coronavirus al maanden in isolatie. Om hen een hart onder de riem te steken, besloten leerlingen van de basisschool in actie te komen. De knuffelbeestjes staan symbool voor een welgemeende omhelzing.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu