Spooronderhoud tussen Galjoenweg en Hemelboomlaan, mogelijk geluidshinder

Print
Spooronderhoud tussen Galjoenweg en Hemelboomlaan, mogelijk geluidshinder

Prorail voert van vrijdag op zaterdag onderhoud uit aan het spoort tussen Bunde en Maastricht. Afbeelding: ProRail Instagram

Bunde / Maastricht / Itteren -

ProRail voert in de nacht van vrijdag op zaterdag onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor tussen de Galjoenweg in Maastricht en de Hemelboomlaan in Bunde.

Het gaat om de inzet van een zogenaamde slijptrein. ProRail laat weten: „We slijpen de rails met een speciale slijptrein om het spoor gladder en stiller te maken. Gladdere sporen hoeven we namelijk minder vaak te vervangen. Tijdens het slijpen kunnen de rails vonken, maar dat kan geen kwaad. Na afloop maakt het treinverkeer tijdelijk een ander geluid. Dat effect zal na vier tot zes weken verdwijnen. Daarna horen omwonenden juist minder van voorbijrijdende treinen dan voorheen.”

Lees ook: Verbijstering over miljoenentekort Maaslijn: ‘Hoe is het mogelijk dat het zó uit de klauwen loopt?’

Door de werkzaamheden, die tussen vrijdag 18-12 (00.00 uur) en zaterdag 19-12 (06.00 uur) plaatsvinden, kunnen buurtbewoners enige geluidsoverlast ervaren. Kijk voor meer info op www.prorail.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu