Nieuw dagrecord: bijna 13.000 nieuwe positieve tests

Foto ter illustratie. © ANP

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 12.844 nieuwe positieve coronatesten geturfd, een nieuw dagrecord. Dat hoge cijfer heeft mogelijk te maken met een inhaalslag na een storing in het registratiesysteem van de GGD’en eerder deze week.

RedactieBron: ANP

Tussen dinsdagochtend en woensdag werden 11.202 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Op dinsdag rapporteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu juist veel minder coronagevallen, bijna 6700. Dat was lager dan gebruikelijk door de computerstoring. In de dagen ervoor kwamen er meer dan 8000 gevallen per etmaal bij, met een uitschieter naar 9902 op zondag.

Het RIVM gaf woensdag aan dat het niet is na te gaan hoeveel van de gemiste gevallen waren doorgegeven en hoeveel nog verwerkt moesten worden. Het zou nog tot vrijdag kunnen duren voordat alle gemiste meldingen alsnog zijn verwerkt.

Patiënten in ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is opnieuw toegenomen. Ziekenhuizen behandelen nu in totaal 2003 patiënten die het virus hebben opgelopen. Dat zijn er 39 meer dan woensdag. Op de intensivecareafdelingen liggen nu 536 mensen met Covid-19, 10 meer dan 24 uur eerder.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de laatste cijfers donderdag bekend. De stijging is sterker dan woensdag, toen het totale aantal Covid-patiënten in ziekenhuizen met 10 toenam.

De toename van het aantal opnames werd al langer verwacht. Het aantal besmettingen steeg de laatste weken flink, een voorbode voor de drukte in ziekenhuizen - en voor de lockdown waar het kabinet toe heeft besloten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal