Douane rekent op vertragingen in haven Rotterdam door Brexit

Print
Douane rekent op vertragingen in haven Rotterdam door Brexit

Afbeelding: ANP

De Douane rekent voor de eerste vier tot zes weken van komend jaar op vertragingen in de haven van Rotterdam als gevolg van de Brexit.

De dienst spreekt die verwachting uit na een inventarisatie. Vermoedelijk beschikt straks een op de vier vervoerders naar het Verenigd Koninkrijk niet over de juiste papieren.

Die vrachtwagens en busjes zullen ergens geparkeerd moeten worden om zaken op orde te krijgen. Daarvoor zijn speciale noodparkeerplaatsen ingericht. Rijkswaterstaat heeft al verkeerscirculatieplannen ontwikkeld die worden ingezet als daardoor filevorming ontstaat.

De Douane zelf begint 2021 in crisismodus. De dienst heeft extra personeel ingeroosterd op de help- en servicedesk. Ook wordt er gerekend op extra vragen en worden extra mensen ingezet om problemen op te lossen. Vanwege de Brexit zijn ook 900 nieuwe douaniers geworven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu