Champions League verhuist van SBS naar RTL

Presentator Wilfred Genee met Dick Advocaat en René van der Gijp.© Veronica

Voetbalfans moeten binnenkort naar RTL zappen voor de Champions League. De wedstrijden van het prestigieuze voetbaltoernooi zijn vanaf augustus 2021 namelijk te zien bij RTL. De zender heeft de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs verworven.

Redactie

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zijn de wedstrijden te volgen op RTL 7. Voor de deal beschikte Talpa nog over deze rechten en werden de wedstrijden uitgezonden op SBS6. De Europa League gaat juist richting de andere zender. Die maakt de overstap van RTL naar SBS.

Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: „We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

John de Mol verwierf de rechten van The Champions League in 2018. Die aankoop was destijds goed nieuws voor de mannen van, toen nog, Voetbal Inside van RTL. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapten die zomer over naar Talpa. Zij analyseerden op RTL 7 altijd de Europa League, het tweede toernooi van Europa. Zij gingen vervolgens aan de slag als analytici van de Champions League bij de zender van De Mol.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal