Dier van de Week: ‘Blonde schoonheid Zizel’

Zizel zoekt een baasje. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg een dier in het zonnetje. Deze week is dat blonde schoonheid Zizel.

Redactie

Wie is Zizel en waarom zoeken we een nieuwe baas voor haar?

„Zizel is teefje van twee jaar oud. We zoeken een nieuw thuis voor haar omdat haar baas haar helaas niet meer alles kan geven wat ze nodig heeft.”

„Zizel heeft het eerste jaar van haar leven in Griekenland op straat gewoond. Lopen aan de riem en haar behoefte doen op straat zijn dingen die ze nog niet helemaal goed snapt maar die haar ongetwijfeld nog bij te brengen zijn.”

Hoe is haar karakter?

„Zizel is vrolijk, lief en dol op het gezelschap van mensen. Ze is erg aanhankelijk en vindt alles en iedereen leuk.”

„Spelen doet ze als ze er zin in heeft maar met een leuke voerpuzzel maak je haar altijd blij! Zizel kan prima geplaatst worden in een gezin met kinderen vanaf een jaar of zes en een paar uur alleen thuis zijn is geen probleem voor haar.”

Zijn er aandachtspunten voor haar nieuwe baas?

„Aan de riem kan Zizel uitvallen naar andere honden terwijl het met loslopen wel goed gaat. Daar valt nog aan te werken.”

„We denken dat ze het beste geplaatst kan worden bij mensen die een grote tuin hebben of buitenaf wonen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit dier? Neem contact op met Dierenbeschermingcentrum Limburg via limburg@dierenbescherming.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal