Drive-in-nachtmis op Megalandterrein gaat niet door

Print
Drive-in-nachtmis op Megalandterrein gaat niet door

Het Megalandterrein in Landgraaf. Afbeelding: John Dummer

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De geplande drive-in-nachtmis op het Megalandterrein in Landgraaf gaat niet door. Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft dit na overleg met burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf besloten.

Voor de viering zouden meer dan 500 auto’s naar het evenemententerrein in Landgraaf komen. Het grote aantal reisbewegingen dat daardoor zou ontstaan, leidde tot een negatief advies van diverse overheidsinstanties. Dat is voor bisschop Smeets reden om de viering af te blazen.

Het was de bedoeling dat de bisschop op Kerstavond in de openlucht een nachtmis zou opdragen op het terrein waar elk jaar het popfestival Pinkpop wordt gehouden. Bezoekers zouden deze vanuit hun auto op grote schermen en de autoradio kunnen volgen. Toen de viering vorige week werd aangekondigd bleek hier zeer grote belangstelling voor. De beschikbare 500 kaarten waren binnen drie dagen vergeven.

Hartverwarmend

„Het is heel spijtig dat we dit besluiten hebben moeten nemen”, reageert bisschop Smeets. “Het was hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen spontaan reageerden. Dat geeft aan dat er grote behoefte is om samen Kerstmis te vieren. Ik keek ernaar uit om op deze wijze toch veel mensen nabij te kunnen zijn, maar onder de deze week veranderde omstandigheden is het niet verstandig om dit te doen. Het is jammer dat we zoveel mensen moeten teleurstellen en ik hoop dat iedereen er begrip voor kan opbrengen.”

De bisschop draagt op Kerstavond wel in besloten kring de nachtmis op in de Martinusbasiliek in Venlo, die onder meer door Omroep Venlo en om 23. 00 uur door L1 op tv wordt uitgezonden. Ook zal hij nu om 21.30 uur de nachtmis opdragen in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht, die door RTV-Maastricht wordt uitgezonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee