Pool Robert Lewandowski FIFA-wereldvoetballer van het jaar

Print
Pool Robert Lewandowski FIFA-wereldvoetballer van het jaar

Afbeelding: EPA

Aanvaller Robert Lewandowski van Bayern München is voor de eerste keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. De 32-jarige Poolse topscorer versloeg in de jaarlijkse uitverkiezing de vaste ‘klanten’ Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (Barcelona).

Lewandowski kreeg van een jury van bondscoaches, aanvoerders van de nationale ploegen, journalisten en fans de meeste stemmen.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding voor de beste speelster van het jaar naar de Engelse international Lucy Bronze, die in september van dit jaar Olympique Lyon verruilde voor Manchester City.

Messi won de FIFA-prijs zes keer, Ronaldo vijf keer. Virgil van Dijk (Liverpool) behoorde dit jaar opnieuw tot de beste elf genomineerden, maar de aanvoerder van Oranje viel af voor de laatste drie. Vorig jaar eindigde Van Dijk als tweede achter Messi.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 17 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu