Bondscoach De Boer zet Lewandowski op 1, Van Dijk kiest voor Mané

Print
Bondscoach De Boer zet Lewandowski op 1, Van Dijk kiest voor Mané

Frank de Boer. Afbeelding: ANP

Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal kan zich helemaal vinden in Robert Lewandowski als beste voetballer van het jaar 2020.

Ook de voorman van Oranje zette de Poolse aanvaller van Bayern München bovenaan op zijn stemlijstje bij de jaarlijkse uitverkiezing van de FIFA, donderdagavond in Zürich. De Boer plaatste de Belgische middenvelder Kevin De Bruyne (Manchester City) op 2 en Lionel Messi (Barcelona) op 3.

Virgil van Dijk mocht als aanvoerder van Oranje ook zijn stem uitbrengen. De verdediger van Liverpool koos voor een top 3 met louter ploeggenoten. Hij gaf Sadio Mané de meeste punten (5), gevolgd door Mohamed Salah (3) en Thiago Alcantara (1).

Lees ook: Pool Robert Lewandowski FIFA-wereldvoetballer van het jaar

Messi, zesvoudig wereldvoetballer van het jaar, zette Lewandowski op 3. Zijn voormalige ploeggenoot Neymar (Paris Saint-Germain) gaf hij de meeste punten, met de Franse spits Kylian Mbappé (ook van PSG) op 2.

De voorkeur van Cristiano Ronaldo, die het in de finale met drie overgebleven kanshebbers evenals Messi moest afleggen tegen Lewandowski, ging uit naar de Poolse topscorer, gevolgd door Messi en Mbappé. De Portugees is vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar.

Lewandowski op zijn beurt koos als aanvoerder van Polen voor een top 3 met Alcantara, Neymar en De Bruyne.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu