Missen vanuit Heerlense Pancratiuskerk op kerstavond live op Omroep Landgraaf

Print
Missen vanuit Heerlense Pancratiuskerk op kerstavond live op Omroep Landgraaf

Afbeelding: Marcel van Hoorn.

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

De twee missen die op kerstavond in de Pancratiuskerk in Heerlen worden gehouden zijn niet toegankelijk voor publiek. Wel worden ze live uitgezonden op Omroep Landgraaf.

De Heilige Mis van 19.00 uur wordt gecelebreerd door kapelaan Blom en bevat zoals ieder jaar een kerstspel van de stichting Chrisko. Dit jaar is dit spel in beperktere vorm, waarbij telkens de coronaregels van afstanden in acht worden genomen. Er is een heel draaiboek, waarbij Jozef en Maria een echt paar zijn en ook de herders uit hetzelfde gezin komen.

Muziek

De mis van 21.00 uur wordt voorgegaan door deken Bouman. Deze mis wordt muzikaal verzorgd door kerkmusicus Jo Louppen en door de Landgraafse zussen Jacqueline en Caroline Bosch, die de zang zullen verzorgen.

De techniek wordt verzorgd door filmtechniekbedrijf Baadjou, dat de uitzendingen als kerstcadeau aan de Pancratiusparochie heeft aangeboden. Omroep Landgraaf zit op kanaal 49 van Ziggo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu