Venray wil spoorovergang Witte Vennenweg veiliger maken

Print
Venray wil spoorovergang Witte Vennenweg veiliger maken

De spoorwegovergang bij de Witte Vennenweg in Venray. Afbeelding: Google Earth

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Nu spoorwegbeheerder ProRail een dubbel spoor aan wil leggen ter hoogte van de Witte Vennenweg in Venray, wil de gemeente daar ook een en ander laten veranderen.

ProRail elektrificeert en verdubbelt het spoor ten behoeve van de verbetering van de Maaslijn. Bij de Witte Vennenweg is de verkeerssituatie voor vrachtwagens en fietsers nu verre van optimaal, vindt de gemeente. Omdat die weg in de toekomst belangrijker wordt voor de ontsluiting van bedrijventerrein De Blakt en omdat er veel fietsende scholieren gebruik van maken, wil ze er onder meer een fietspad aanleggen. Daarvoor moet ook de nieuwe overweg worden uitgebreid. Om dat te laten doen, betaalt de gemeente ProRail een bedrag van bijna 1,5 miljoen euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu