Gratis energie- en zorgscans in gemeente Stein.

Print
Gratis energie- en zorgscans in gemeente Stein.

Afbeelding: Gemeente Stein

Waar te beginnen als je je woning wil verduurzamen of levensloopbestendig wil maken. De gemeente Stein en Dubbel Duurzaam bieden de helpende hand. Via Dubbel Duurzaam kun je gebruik maken van twee woningscans; een energie- en een zorgscan. Deze scans kosten normaal 79 euro, maar worden nu gratis aangeboden door de gemeente Stein.

Je huis of bedrijfspand energiezuinig maken kan al met eenvoudige aanpassingen. Bijvoorbeeld waterbesparende kranen, ledverlichting, radiatorfolie, tochtstrippen. Maar je kunt het ook groter aanpakken. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp, aan HR++-glas of het isoleren van muren, vloeren en daken. Voordeel: je energiekosten dalen, je verhoogt je wooncomfort én je draagt jouw steentje bij aan een beter milieu.

Met het levensloopbestendig maken van je woning kun je je huis zo aanpassen dat je nog lang en veilig thuis kunt blijven wonen. Denk aan een traplift of inloopdouche, het verwijderen van dorpels of het verplaatsen van je slaapkamer naar de begane grond.

Gratis energie- en zorgscans

Kies je voor de gratis energie- en/of zorgscan, dan krijg je bezoek van een onafhankelijke expert. Na een uitgebreide scan van je woning maakt deze een adviesrapport, met daarin de mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en duurzame energie op te wekken. Kies je voor de zorgscan, dan ontvang je advies over maatregelen om nog lang veilig thuis te kunnen wonen. Naast een adviesrapport krijg je ook hulp bij het beoordelen van offertes en het aanvragen van mogelijke subsidies en duurzaamheidsleningen.

Ruim 60 inwoners gingen je al voor. Vraag ook jouw gratis scan aan via: www.dubbel-duurzaam.nl .

Huis van de toekomst

Om je nóg meer hulp en advies te kunnen bieden, bouwen de gemeente samen met woningstichting Zaam Wonen aan het ‘Huis van de Toekomst’. In deze voorbeeldwoning krijg je een goed beeld van de oplossingen die een huis duurzaam en/of toekomstbestendig maken. Ook vind je er een infopunt over alles wat te maken heeft met duurzaam en toekomstbestendig wonen in de gemeente Stein. Het Huis van de Toekomst ligt in de Crostolostraat op nummer 10 en wordt begin 2021 geopend. Meer informatie over het Huis van de Toekomst vind je op www.gemeentestein.nl/huis-van-de-toekomst.