Peel en Maas krijgt vanaf maandag coronatestbus

Print
Peel en Maas krijgt vanaf maandag coronatestbus

De coronatestbus. Afbeelding: GGD Limburg-Noord

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De landelijk geïntroduceerde coronatestbus, waarin mensen zich kunnen laten testen op het virus, komt naar Peel en Maas.

De testbus, waarin maximaal 120 mensen per dag kunnen worden getest, komt vanaf maandag in Panningen te staan, op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat tegenover het gemeentehuis. Ook mensen van buiten de gemeente Peel en Maas kunnen er terecht.

Niet duidelijk is hoe lang de bus er blijft staan; mocht in de praktijk blijken dat een andere locatie handiger is, dan wordt de bus verplaatst, zegt een woordvoerder van de GGD Limburg-Noord.

De tijdelijke testmogelijkheid wordt toegevoegd omdat het aantal testen in de vier teststraten in Noord- en Midden-Limburg nog steeds groeit. Dagelijks worden er in de regio zo’n 2800 testen afgenomen. Dat gebeurt in de teststraten in Roermond, Venlo, Weert en Venray.

Testen in de bus vindt plaats op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. Aanmelden gebeurt via het landelijke nummer 0800-1202 of via coronatest.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu