Huub Stevens voor vierde keer trainer van Schalke 04

Print
Huub Stevens voor vierde keer trainer van Schalke 04

Huub Stevens in een eerdere periode als coach van Schalke 04. Afbeelding: EPA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Huub Stevens wordt voor de vierde keer trainer van Schalke 04. De hekkensluiter in de Duitse Bundesliga bevestigde vrijdag dat de 67-jarige Sittardenaar in de laatste twee wedstrijden voor de korte winterstop de leiding heeft over de hoofdmacht.

Schalke 04 ontsloeg vrijdag met Manuel Baum al voor de tweede keer dit seizoen de hoofdtrainer. Baum werd in september aangesteld na het ontslag van David Wagner, maar ook hij kon het tij niet keren. De club uit Gelsenkirchen verkeert in een diepe crisis en is al 28 competitiewedstrijden op rij zonder zege. De laatste overwinning in de Bundesliga dateert van januari dit jaar.

Stevens zit bij Schalke in de raad van toezicht. De oud-international van Oranje was van 1996 tot 2002 en van 2011 tot 2012 hoofdtrainer van Schalke. In maart 2019 keerde Stevens als interim-trainer terug op de bank. Hij slaagde erin de club te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Hij riep sindsdien al een paar keer dat zijn trainerscarrière voorbij is, maar Stevens zit zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld en dinsdag in het bekerduel met SSV Ulm 1846 toch weer op de bank bij ‘zijn’ club.

Lees ook: Huub Stevens voetbalde met Oranje tegen Maradona: ‘Doodzonde dat hij zo jong is gestorven’

Fans van Schalke riepen Stevens in 1999 uit tot trainer van de eeuw. De Limburger bezorgde de club in zijn eerste periode onder meer de UEFA Cup (in 1997) en twee keer winst van de Duitse beker. Schalke was in 2001 ook heel dicht bij de landstitel, maar in de slotseconden van de laatste speeldag pakte Bayern München toch het kampioenschap.

Bekijk een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 17dec. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu