Brugklassers Sophianum geven met project sociaal ondernemen invulling aan kerstgedachte

Print
Brugklassers Sophianum geven met project sociaal ondernemen invulling aan kerstgedachte

Timo benutte het project om zijn opa en oma in het zonnetje te zetten. Afbeelding: Facebook Sophianum

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

De VMBO-brugklassers van het Sophianum in Gulpen hebben tijdens een project rond het thema ‘sociaal ondernemen’ hun hart laten spreken.

Voor het vak Kunst en Cultuur kregen de scholieren opdracht iets te doen of maken voor een goed doel. In de keuze waren zij, mits goed gemotiveerd, volledig vrij en dat leidde tot meerdere geslaagde initiatieven.

Lees ook: Scholieren blij met flexibel examenrooster: ‘Dit levert minder stress op’

Yarah uit 1Va bijvoorbeeld, wist vier sponsoren te vinden en gebruikte het budget voor het maken van papieren kerstengelen voor de bewoners van zorgcentrum Langedael in Vaals. Timo (1Vb) bakte koekjes voor zijn oma en maakte voor z'n opa een surprise.

Mika en Stan (uit 1Vc) tot slot, regelden honderden koekjes bij een koekjesfabriek in de buurt, labelden de zakjes met een kerstboodschap en bouwden vervolgens een feestje voor bewoners van het Dr. Ackenshuis in Gulpen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu